Přihlásit

Noví myslivci skládali zkoušku před komisí (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Březovík
V sobotu 15. března Okresní myslivecký spolek (OMS) Prachatice uspořádal ústní zkoušky uchazečů o první lovecký lístek v osadě Březovík.
Kurz byl zahájen v lednu a začalo jej 19 uchazečů. Do zkušebního senátu bylo okresní mysliveckou radou jmenováno 7 komisařů. Zahájení zkoušek provedl předseda zkušebního senátu Vladimír Šírek. Poté již pokračovaly zkoušky 15 adeptů ze 7 předmětů.
Při závěrečném hodnocení předseda Vladimír Šírek vyhlásil, že z 15 uchazečů prospělo 5 s vyznamenáním, a to Jaroslav Bíca, Zuzana Beranová, Milena Doulová, Martin Čužna a Radek Divila, 7 prospělo, 2 neprospěli z jednoho předmětu a budou zkoušku opakovat v náhradním termínu a 1 neprospěl.
Nejlepším uchazečem byl vyhlášen Jaroslav Bíca a od předsedy OMS Ivana Štětiny obdržel knihu Myslivost s věnováním a všichni obdrželi Myslivecké desatero. Poté všech 12 absolventů jednotlivě přistupovalo a byli pasováni Karlem Schwambergerem st. se všemi mysliveckými náležitostmi a tradicemi na myslivce a tím byli přijati do mysliveckého cechu. Současně všichni poté obdrželi pasovací listy na myslivce na památku na jejich významný den.
Na závěr k absolventům promluvil předseda zkušebního senátu Vladimír Šírek a předseda OMS Prachatice Ivan Štětina. Absolventům popřáli mnoho mysliveckých zážitků. Při pasování a na závěr myslivecké fanfáry zatroubil soubor Šumavských trubačů z Vimperka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.