Přihlásit

Myslivci vystaví trofeje v sále Hasičské pojišťovny (Jihlavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žďár nad Sázavou
Výstava trofejí zvěře láká každý rok do města myslivce i přátele přírody. Okresní myslivecvký spolek Českomoravské myslivecké jednoty Žďár nad Sázavou představí stovky trofejí zvěře ulovené za rok 2013 v honitbách žďárského okresu a oblasti chovu jelení zvěře Žďárské vrchy i letos. Výstava je připravena nejen pro veřejnost, která si při této příležitosti může prohlédnout kvalitu zdejší zvěře, ale slouží také myslivcům samotným.
"Myslivci samozřejmě nemohou střílet, co je napadne. Musí ulovit jen ty kusy, které se už nehodí k odchovu, a na chovatelské přehlídce pak předložit trofeje odborné komisi ke kontrole. Myslivci se tímto způsobem poučí, jaké se při lovu dělají chyby a jak se jich příště vyvarovat," řekl jednatel okresní myslivecké rady Oldřich Sedlář.
Výstava bude pro veřejnost přístupná 21. až 23. března v sále Hasičské pojišťovny, a to vždy od 8 do 17 hodin. Pořadatelé pro návštěvníky zajistili občerstvení ve formě zvěřinové kuchyně. Ti se také mohou těšit na doprovodný prodej mysliveckých potřeb a mysliveckého oblečení nebo výrobků z paroží.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.