Logo
Vytisknout stránku

Svět myslivosti slaví 15. výročí založení

U příležitosti 15 let vydávání  měsíčníku Svět myslivosti pořádá redakce časopisu na  letošním Mezinárodním lesnickém a mysliveckém veletrhu Silva Regina výstavu fotografií Dušana Smetany pod názvem „Lovec se zbraní i beze zbraně“.

Svět myslivosti slaví 15. výročí založení www.dusansmetana.com

Fotograf slovenského původu žije přes dvacet let v Montaně (USA) a jako fotograf cestuje po celém světě. Je to pozoruhodný člověk. Kromě fotografování všeho, co souvisí s lovem, je sám vášnivým lovcem.

Dušan Smetana

Dušan Smetana (1967) pochází z malé vesničky Krivany na východním Slovensku. Od dětství byl díky svému otci – myslivci v těsném kontaktu s přírodou a myslivostí. Na lesnickém učilišti v Sigordu u Prešova se začal věnovat fotografování. V roce 1989 odešel do USA, kde se živil různými pracemi a cestoval.

Žil na Floridě, v Coloradu a v roce 1991 se usadil v Montaně. Pracoval na farmě, studoval na montanské univerzitě a opět začal fotografovat – zvěř, ryby, lovce, rybáře, přírodu. Zlom nastal, když redakce amerického loveckého časopisu Field & Stream projevila zájem o jeho fotografie. Dnes patří Dušan Smetana mezi nejvyhledávanější fotografy zaměřující se na témata související s lovem. Spolupracuje s více než stovkou loveckých časopisů na celém světě, jeho fotografie jsou vystaveny v muzeích a galeriích v USA a Evropě. K jeho významným klientům patří National Geografic Society, Organizace spojených národů, The New York Times, Smithsonský institut, firmy Nissan, Nikon, Swarovski, Winchester, Remington, Cabela´s, Orvis, L. L. Bean, časopisy Field & Stream, Forbes, Outdoor Life aj. Fotografie Dušana Smetany byly zařazeny do více než 40 knih.

Mezi zájmy Dušana Smetany patří kromě lovu chov poštovních holubů a loveckých psů.

S manželkou a dvěma dětmi žije na malé farmě v Montaně.

Fotografie Dušana Smetany si můžete prohlédnout na jeho internetových stránkách www.dusansmetana.com.

 

Návštěvníci veletrhu Silva Regina si budou moci ve dnech 30.3. – 3.4. 2014 na galerii pavilonu Z  prohlédnout tuto unikátní výstavu – výběr 28 fotografií o rozměru 100 x 70 cm.

Redakce Světa myslivosti připravuje pro návštěvníky další zajímavé akce:

-          zájemci si budou moci na místě objednat zvýhodněné předplatné měsíčníku Svět myslivosti za 500,- Kč, (květen – prosinec 2014). Vydání leden – duben 2014 obdrží noví předplatitelé jako bonus zdarma.

-          Po celou dobu konání veletrhu bude k dispozici mimořádná příloha časopisu Svět myslivosti, v jejímž obsahu návštěvníci naleznou ukázky tří receptů ze zvěřiny, která bude současně upoutávkou na připravovanou kuchařku. Vyjde ještě v letošním roce v  nakladatelství Lesnická práce s.r.o. a obsáhne více než 100 receptů, včetně barevných fotografií.

-          Milovníci myslivosti, lovu a přírody si budou moci během veletrhu zakoupit oblíbenou Loveckou kroniku, která se již před lety setkala s obrovským zájmem. Poptávka po této reprezentativní kronice (imitace kůže)  vedla k rozhodnutí dotisk načasovat na veletrh Silva Regina.

-          Na stánku nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s.r.o. si návštěvníci budou moci vybrat z více než 200 titulů  z vlastní  produkce, ale  i z produkce dalších nakladatelství. Návštěvníky jistě zaujmou zajímavé veletržní ceny řady titulů.

Na setkání na veletrhu Silva Regina na stánku  Z 001(pavilon Z) se těší tým pracovníků nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s.r.o.

Předplatné Světa myslivosti můžete objednávat zde!

 

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.