Logo
Vytisknout stránku

Novým ředitelem VLS se stal Roman Vohradský

Ministryně obrany Jana Černochová jmenovala 13. dubna t. r. nového ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky České republiky. Stal se jím dosavadní ředitel lesnické divize Mimoň Roman Vohradský, který ve výběrovém řízení od odborné komise získal nejvyšší počet bodů.

Doporučeno Novým ředitelem VLS se stal Roman Vohradský Foto archiv VLS

„Chci podnik udržet v černých číslech, jednou z hlavních priorit pro mne bude zastavení šíření kůrovcové kalamity a obnova zasažených lokalit druhově pestrými porosty, které podobnému kalamitnímu stavu budou odolávat. Chci dále rozvíjet projekty na zadržování vody v krajině i servisní činnosti, které zajišťujeme pro resort obrany,“ nastínil své hlavní cíle Vohradský.

Roman Vohradský pochází z lesnické rodiny a je absolventem Střední lesnické školy v Písku a Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze. Pracovní kariéru začínal v roce 2000 na Ministerstvu zemědělství jako referent odboru lesnické politiky. Později působil jako technický pracovník ve Výzkumném ústavu lesního hospodářství a myslivosti nebo jako obchodní referent ve společnosti Diana Mrázek. U VLS pracoval na řadě manažerských pozic již mezi lety 2002 až 2009, následně vedl krajské ředitelství Lesů České republiky, s. p., v Chocni a od roku 2015 pak byl ředitelem divize VLS Mimoň, která spravuje zrušený vojenský výcvikový prostor Ralsko a část bývalého výcvikového prostoru Mladá.

Roman Vohradský je předsedou rady Lesnického parku Bezděz, který je modelovým projektem vyváženého lesního hospodaření, a také členem správní rady Geoparku Ralsko. Působí jako člen komise státních závěrečných zkoušek Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně a Ústřední hodnotitelské komise trofejí.

Podle www.vls.cz a www.silvarium.cz, 14. 4. 2022, red.

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.