Čas na zvěřinu (Magazín Deník Ženy)
- Kategorie: Zpravy z oboru myslivost
Lesy jsou plné zvěře, myslivci v pohotovosti. Co ji zkusit přenést na talíř v nějaké chutné podobě? Zkuste naše recepty.
...
Češi jedí zvěřiny málo
Spotřeba zvěřiny v Česku se loni pohybovala kolem 1 kg na osobu, což je ve srovnání s jinými druhy masa velmi nízké číslo. Přitom se dá dnes pořídit již celoročně. Maso z volně žijící zvěře je navíc nejen výživné a bohaté na bílkoviny a další nutričně prospěšné složky, ale také neobsahuje žádné umělé látky, jako umělé vitaminy, růstové stimulanty či antibiotika. „Zvěřina je dostupná pro všechny, stačí si vybrat svého dodavatele,“ říká Petr Koutenský za Českomoravské myslivecké jednoty a dodává: „Například na www.prozverinu.cz najdete dodavatele zvěřiny podle místa svého bydliště. Je třeba pouze počítat s tím, že opravdu čerstvé maso z divokých kusů je dostupné jen během lovné sezony daného druhu zvěře.“
Celý článek najdete v měsíčníku Magazín Deník Ženy