Logo
Vytisknout stránku

Lesy ČR zveřejnily pravidla pro výběrová řízení na pronájem honiteb

Lesy České republiky, s. p., během letošního a příštího roku převedou až 25 procent honiteb do své režie. Zbývající honitby podnik nabídne do pronájmu ve výběrových řízeních. Pravidla pro jejich organizaci Lesy ČR zveřejnily 17. ledna a 24. ledna seznámí veřejnost se seznamem soutěžených a režijních honiteb.

Doporučeno Lesy ČR zveřejnily pravidla pro výběrová řízení na pronájem honiteb Foto Jaroslav Vogeltanz

„Zásadní je pro nás stav lesa. Ten jsme vyhodnotili podle mnoha kritérií, jako je výše škod způsobených zvěří v honitbě za určité období, objem prostředků, které podnik v této honitbě investuje do ochrany lesa před zvěří, odrůstání kultur, ale i plnění plánu lovu, podíl přirozeně se obnovujících dřevin a další včetně těch, které sleduje a vyhodnocuje Ústav pro hospodářskou úpravu lesů. Výsledkem je bodová hodnota, podle níž jsme se rozhodli pro ponechání honitby v naší režii nebo novou soutěž na nájemce honitby,“ uvedl Dalibor Šafařík, generální ředitel Lesů ČR.

U dvou třetin honiteb letos končí nájemní smlouva a další v příštím roce. První kolo výběrových řízení začne 13. února.

Předchází mu dnešní zveřejnění pravidel výběrových řízení a opakované upozornění současných nájemců i nových zájemců o honitby na nutnou registraci v elektronickém nástroji EVEZA. Ten slouží jako profil zadavatele zakázek i nástroj pro povinnou elektronickou komunikaci při výběrových řízeních. Na webu Lesů ČR se všichni dočtou, jak s ním pracovat, a jak jeho prostřednictvím podat nabídku – Pravidla výběrového řízení na pronájem honiteb.

Podle tiskové zprávy Lesů ČR ze dne 17. 1. 2023, red.

 

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.