Logo
Vytisknout stránku

Jan Brtník má sedmý titul mistra Evropy ve vábení jelenů

Součástí doprovodného programu právě probíhající Národní výstavy myslivosti v Brně (22. – 26. 4.) byl 24. ročník Mistrovství Evropy ve vábení jelenů. Soutěž ovládli čeští vábiči, kteří obsadili první dvě místa a zvítězili i v soutěži týmů. Mistrem Evropy se již posedmé stal Jan Brtník.

Doporučeno Jan Brtník má sedmý titul mistra Evropy ve vábení jelenů Foto Veletrhy Brno

V konkurenci nejlepších vábičů z 12 evropských států se stejně jako loni prosadili čeští reprezentanti. Obhájili loňské prvenství v soutěži týmů a celkový vítěz Jan Brtník získal již sedmý titul mistra Evropy. Na paty mu letos šlapal jeho týmový kolega Tomáš Třeský, který se jako předseda českého Klubu vábičů zvěře na letošním Mistrovství Evropy zároveň podílel i jako organizátor. Po první části soutěže se dvěma disciplínami měli s Janem Brtníkem zcela shodný počet bodů, takže o zlatu a stříbru rozhodly až jejich výkony ve finálové části soutěže s disciplínami hlas starého hledajícího jelena a hlas jelena stojícího u laní. Třetí místo vybojoval Estonec Inner Uss. Náš další reprezentant Marek Peiker obsadil sedmé místo.

V soutěži týmů skončili jako druzí vábiči ze Slovenska a bronz si z Brna odvezl trojčlenný tým Maďarska.

Soutěž probíhala v pavilonu G2, mimo prostor Národní myslivecké výstavy, aby měli soutěžící zajištěn potřebný klid a deset porotců mohlo jejich imitaci hlasů jelenů dobře slyšet a posoudit.

Podle tiskové zprávy Veletrhů Brno ze dne 23. 4. 2023, red.

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.