Logo
Vytisknout stránku

Svatomartinská divoká kachna

4 porce

1 kuchyňsky opracovaná divoká kachna, 2 syrové červené řepy, 16 malých brambůrek, 4 červené blumy, 4 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, snítka čerstvého rozmarýnu, 4 bobkové listy, lžíce jalovčinek, nahrubo podrcená směs koření na zvěřinu, čerstvě mletý citronový pepř, sůl

Svatomartinská divoká kachna Dalibor Pačes

Nejdříve si předpečeme červenou řepu. Bulvy řepy důkladně omyjeme (nemusíme je loupat), položíme na čtverec alobalu, osolíme, posypeme čerstvě mletým citronovým pepřem, zakápneme olivovým olejem, pevně zabalíme do alobalu, vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 45 minut.
Kachnu naporcujeme na 4 díly, každý díl potřeme zbylým olivovým olejem, osolíme a svrchu posypeme nahrubo podrceným kořením na zvěřinu. Takto připravené díly položíme do pekáče a obložíme je dílky předpečené řepy, důkladně omytými brambůrkami ve slupce, plátky česneku, divokým kořením a rozmarýnem, podlijeme červeným vínem, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi hodinu. V průběhu pečení podle potřeby mírně podlijeme vodou. Asi 15 minut před koncem pečení alobal odstraníme, porce kachny přelijeme výpekem, přidáme vypeckované a na dílky nakrájené blumy a dopečeme dozlatova.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.