Srnčí kýta na tymiánu se žampiony a sušenými rajčaty
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
800 g srnčí kýty bez kosti, 400 g menších bílých žampionů, 120 g sušených rajčat, 1 malá šalotka, 500 ml zvěřinového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, rovná lžička sušeného tymiánu, sůl
Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na větší kostky a obalíme je v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, na něm krátce osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a na silnější plátky nakrájené žampiony. Pak přidáme zvěřinu obalenou v mouce a opékáme, až se zvěřina zatáhne. Osolíme, posypeme rozemnutým tymiánem, podlijeme zvěřinovým vývarem a zakryté poklicí v troubě předehřáté na 190 °C pečeme doměkka. Asi 15 minut před koncem pečení přidáme na proužky nakrájená sušená rajčata, promícháme a dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.