Logo
Vytisknout stránku

Polévka z černé čočky s grilovaným jelením hřbetem

400 g černé čočky, 300 g jeleního hřbetu bez kosti, 1,5 l zvěřinového vývaru, 2 mrkve, 1 malá šalotka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce másla, 2 bobkové listy, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, 1/2 lžičky celého černého pepře, čerstvě mletý barevný pepř, sůl, tmavá instantní jíška

Polévka z černé čočky s grilovaným jelením hřbetem Dalibor Pačes

V hrnci se silným dnem rozehřejeme lžíci oleje a lžíci másla. Nejdříve osmahneme na plátky nakrájenou mrkev a celé koření. Pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, krátce osmahneme, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a velmi krátce osmahneme, jen co se rozvoní. Nakonec vsypeme čočku, promícháme, aby se obalila v tuku, a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme, zakryjeme poklicí a mírným varem vaříme, až je čočka měkká. Podle potřeby polévku zahustíme jíškou, krátce povaříme a dochutíme solí.
Důkladně odblaněný hřbet nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, jen klouby prstů je zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme barevným pepřem. Zvěřinu z obou stran opečeme na rozpálené grilovací pánvi lehce potřené olejem. Opečené plátky hřbetu nakrájíme na nudličky.
Polévku servírujeme s nudličkami grilovaného hřbetu a čerstvými bylinkami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.