Pikantní srnčí směs na křehkém salátu
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
500 g mleté srnčí zvěřiny, 70 g nesolených jader kešu ořechů, 3 jarní cibulky s natí, 1 menší šalotka, 1 stroužek česneku, 4 lžíce hoisin omáčky, lžíce sladké sójové omáčky, 1/2 lžičky česnekové chilli omáčky, lžíce olivového oleje, třtinový cukr, sůl
k podávání: listy křehkého salátu, nať jarní cibulky, čerstvá chilli paprička
V pánvi wok na rozehřátém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek a nadrobno pokrájenou šalotku, jen co se česnek a cibule rozvoní. Pak přidáme mletou zvěřinu a za stálého míchání a obracení restujeme, až se zvěřina rozpadne na drobné kousky a je propečená. V dalším kroku přidáme nasucho orestovaná jádra kešu ořechů, pokrájenou jarní cibulku a všechny omáčky, dobře promícháme a 2 až 3 minuty povaříme. Nakonec dochutíme cukrem a solí.
Pikantní srnčí směs vložíme do středu listu křehkého listu salátu, zdobíme nasekanou natí jarní cibulky, případně i jemnými proužky chilli papričky, a jíme jako tacos.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.