Logo
Vytisknout stránku

Orebice s nádivkou se sušenými švestkami a ořechy

4 porce

2 kuchyňsky opracované orebice, 200 ml zvěřinového vývaru, 60 g kulatozrnné rýže na rizoto, hrstka sušených švestek bez pecek, hrstka jader vlašských ořechů, 8 klínky slaniny, 3 lžíce másla, lžíce olivového oleje, kadeřavá petrželka, 1/2 lžičky mletého zvěřinového koření, sůl

 

Orebice s nádivkou se sušenými švestkami a ořechy Dalibor Pačes

Kuchyňsky opracované orebice opláchneme studenou vodou a důkladně osušíme, prsíčka protkneme klínky slaniny. Dvě lžíce másla rozpustíme, přidáme mleté zvěřinové koření a sůl a promícháme. Ochuceným máslem orebice vydatně potřeme vně i uvnitř a odložíme na noc do chladničky.
Druhý den propláchneme kulatozrnnou rýži studenou vodou, v kastrůlku na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, osolíme, zalijeme zvěřinovým vývarem a za občasného promíchání pod pokličkou zvolna uvaříme doměkka. K uvařené rýži přidáme lžíci másla, promícháme a pod pokličkou necháme vstřebat veškerý vývar. Poté přidáme pokrájené sušené švestky a vlašské ořechy, nadrobno nasekanou kadeřavou petrželku, podle potřeby osolíme a dobře promícháme. Odleželé orebice naplníme rýžovou nádivkou, břišní otvor spíchneme párátkem, stehýnka a křidélka přitáhneme tenkým provázkem k tělu, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi hodinu doměkka a dozlatova. Během pečení orebice podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.
Upečené orebice kuchyňskými nůžkami rozstřihneme napůl. Podáváme s rýží a švestkovým kompotem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.