Logo
Vytisknout stránku

Divoká kachna pečená s jablky a švestkami

4 porce

1 kuchyňsky opracovaná divoká kachna, 2 pevná jablka se zelenou slupkou, 12 čerstvých švestek, 2 šalotky, snítka čerstvého tymiánu, 300 ml zvěřinového vývaru, 3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžička drceného římského kmínu, 5 jalovčinek, 5 kuliček nového koření, sůl

Oškubanou a vykuchanou kachnu rozčtvrtíme, jednotlivé porce důkladně opláchneme studenou vodu a osušíme, ze všech stran osolíme a uložíme na noc do chladničky. Odleželé porce potřeme olejem, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáčku, obložíme na klínky nakrájenou šalotkou, přidáme švestková povidla, celé koření a snítku tymiánu, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 190 °C pod poklicí pečeme asi 1,5 hodiny. Během pečení přeléváme výpekem, podle potřeby podléváme. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme nahrubo pokrájená jablka se slupkou zbavená jádřinců a půlky švestek bez pecek.
Podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.