Logo
Vytisknout stránku

Málo masa pro uprchlíky škodí zvěři (Lidové noviny)

Ochránci přírody varují, že se ve východní Africe znovu rozmáhá nelegální lov divokých zvířat. Na vině tentokrát ale nejsou jen pytláci, kteří zabíjejí zvířata kvůli kůži a rohům, ale i hladoví uprchlíci.
 Podle zprávy monitorovací skupiny Traffic, o níž informovala stanice BBC, je v uprchlických táborech v Tanzanii maso divoké zvěře běžnou součástí jídelníčku. Vtanzanských táborech žije odhadem na půl milionu lidí prchajících před konflikty ve Rwandě, Burundi a Kongu.
 Zpráva organizace uvádí, že uprchlíci loví v divoké přírodě, protože jim humanitární organizace nedodávají dostatek masa, tvrdí hlavní autor zprávy George Jamniya. "Humanitární agentury se obrací zády ke skutečné příčině pytláctví - nedostatku bílkovin z masa ve stravě uprchlíků."
 Nevládní skupina přiznává, že přesná čísla o rozsahu nelegálního lovu ve východní Africe neexistují. Úbytek divokých zvířat ale demonstruje na příkladu národního parku Burigi. Od příchodu uprchlíku z Rwandy se tam množství buvolů snížilo z 2670 kusů na 44, antilop koňských je místo 466 exemplářů 15 a zeber zůstalo z 6552 kusů 606.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.