Logo
Vytisknout stránku

Sousedé se opět sejdou přímo na hraniční čáře u Lipové (Chebský deník)

Mýtina
Již po páté se uskuteční sousedské setkání U kaštanu. Nejen obyvatelé Lipové a německého Neualbereuthu prožijí příjemné společné odpoledne, a to přímo na hraniční čáře v Mýtině u Lipové.
"Akce se koná v sobotu 7. června," řekl organizátor Jaroslav Vild. "Začátek je naplánovaný od čtrnácti hodin."
Pro návštěvníky ze širokého okolí je přichystaná spousta zábavy. "Bude zde hrát živá hudba. Vystoupí Chodovarka, Halali s mysliveckými mažoretkami, Václav Svoboda s přehlídkou vábení jelenů, sokolníci, uskuteční se také přehlídka loveckých psů, harmonikáři, Šumavští trubači z Javorských hvozdů, trubači z Waldsasenu a mnoho dalších."
Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na opékání býka a dobré pivo.
Mnozí si lámou hlavu, proč se sousedé schází zrovna na takovém místě, daleko od všech domů. Je zde totiž jediný kaštan široko daleko, u kterého se myslivci z obou stran scházejí.
Již poprvé mělo setkání obrovský úspěch. Přišlo na něj totiž přes 250 lidí. Mnoho návštěvníků ke kaštanu přišlo také loni. Byl mezi nimi i Němec David Zelinka. "Jsem zde poprvé," řekl přesně před rokem. A protože se mu na Mýtině loni líbilo, řekl, že se určitě na akci vrátí také v dalších letech.
Lidé se nemusejí bát ani srážek. I když by nebylo zrovna příznivé počasí, jsou přichystané veliké stany, ve kterých bude zábava pokračovat. Vstupné se neplatí.


All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.