Logo
Vytisknout stránku

Myslivecký posed zničila vojenská výbušnina (Olomoucký deník)

Následkem exploze naštěstí nebyl nikdo zraněn, myslivecká kazatelna byla ale výbuchem značně zdevastována. Policisté nyní intenzivně hledají pachatele, kterému hrozí obvinění z nedovoleného ozbrojování.
"Posed odpálil neznámý pachatel vojenskou rozbuškou V30," uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková. Exploze podle jejích slov zcela zničila vnitřní vybavení posedu, shořely zde deky, matrace a další věci. Škody se předběžně odhadují na 4,5 tisíce korun.
"Oznamovatel případu našel v blízkosti kazatelny úlomek s označením výbušky UŠKA/90," doplnila mluvčí. Na místě zasahovali podle jejích slov také pyrotechnici, kteří odebrali vzorky z místa k provedení expertizy. "Poškozenou společností je Myslivecké sdružení z Jindřichova," upřesnila mluvčí.
S podobně razantním útokem se myslivci na Přerovsku dosud nesetkali.
"Občas se stává, že někdo nařízne nebo poničí posed. Něco takového ale za své působení nepamatuji," uvedl Marek Herman z odboru zemědělství přerovského magistrátu, který má na starosti oblast myslivosti.
Podle jeho slov můžou být motivy takového jednání různé. "Může jít třeba o někoho, kdo nemá rád myslivce. Pohnutky pachatele se ale dají jen těžko odhadnout," řekl Herman.



All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.