Logo
Vytisknout stránku

Ráj pro nimrody a rybáře (Kutnohorský deník)

Největší tuzemská výstava věnovaná myslivcům, rybářům a včelařům včera otevřela své brány na lyském výstavišti. Natura Viva 2023 nabízí nejen novinky v oblečení a výbavě pro vyznavače zmíněných disciplín, ale také parádní podívanou na mimořádné jelení trofeje nebo lesní poznávací stezku pro děti. Tradičně jednou z nejzajímavějších expozic je ta se zbraněmi. Podle organizátorů akce je rozhodně na co se dívat.

„Vystavovatelé přivezli do Lysé nové modely kulovnic, brokovnic a malorážek, luxusní pušky od mistra zbrojíře Jakeleho, mnoho typů tlumičů hluku výstřelu, optiky, luxusního oblečení a vybavení jak pro náročné lovce, tak i veškeré vybavení pro pobyt v přírodě,“ řekla manažerka výstavy Pavla Ličková.
Mezi největší taháky zcela jistě patří expozice soutěžních preparátů nejrůznějších druhů zvěře a zvířat oceněných na mistrovství Evropy preparátorů Taxidermy.
Sezona přehlídek trofejí je podle myslivců v plném proudu. Proto nemohou chybět ani na lyském výstavišti. Vystaveny jsou zde trofeje okresních mysliveckých spolků, významné trofeje Vojenských lesů a statků a Lesů České republiky.
„Velkou pozornost jistě vzbudí Rarita 2023 Speciál Jeleni, kterou jsme připravili ve spolupráci s redakcí Světa myslivosti. Jedná se o nejzajímavější raritní trofeje jelena evropského z obor a volných honiteb z ČR a Slovenska,“ vysvětlila Ličková.

SLAVÍ 100 LET

Českomoravská myslivecká jednota oslaví na výstavě 100 let od svého založení a zároveň i 100 let časopisu Myslivost. Příznivci Petrova cechu jistě navštíví expozici Českého rybářského svazu. Včelařství zastupuje Český svaz včelařů, Výzkumný ústav včelařský DOL a včelařské učiliště Nasavrky.
V pavilonu A1 najdou návštěvníci vše, co potřebují pro chov včel i poradnu pro zájemce o jejich chov. Trojici zájmových svazů ještě doplňuje Český zahrádkářský svaz a Český svaz chovatelů s expozicí národních plemen drobných zvířat.
„V doprovodném programu vystoupí trubači, kynologové, vábiči, sokolníci, věnovat se budeme kulinářské přípravě zvěřiny. Na venkovním pódiu budou po celou dobu výstavy bavit návštěvníky známé kapely a zábavné soutěže,“ doplnila další manažerka výstavy Eva Švecová.
Pro děti chystají dnes Lesy ČR v poznávací stezku, na které budou plnit úkoly a poté si odnesou krásné odměny. Přehlídka je otevřena od čtvrtka a potrvá až do neděle, vždy od 9 do 17 hodin.

Zdroj: Kutnohorský deník, 26. 5. 2023

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.