Logo
Vytisknout stránku

Bubla je kost a kůže (Aha!)

Myslivci na Karlovarsku o vlku Bublovi

KRUŠNÉ HORY
Smečka ho nepřijala. To si myslí myslivci z Karlovarska o vlku Bublovi. Vyléčeného ze zranění ho ochránci přírody vypustili v lednu do volné přírody.

„Je vyhublý na kost a kůži. Když jsem zkoumal jeho trus, zjistil jsem, že jsou v něm jen pozůstatky po myších,“ řekl Deníku jeden z myslivců z Karlovarska. Jeho kolegové pak Bublu viděli na vlastní oči. Snímky z fotopastí navíc ukazují, že vlk migruje po celém kraji. Za pár dnů dokáže ujít i desítky kilometrů. Hnutí Duha si však stále stojí za tvrzením, že je Bubla v pořádku a že se pohybuje v okolí své rodné smečky.

Nefunkční obojek
Hnutí Duha vybavilo vlka Bublu telemetrickým obojkem. Ten však po několika k týdnech od vypuštění přestal fungovat, a tak jsou data o přesném pohybu šelmy k dispozici pouze z fotopastí.

Co se stalo?
Loni v září srazilo vlka auto nedaleko Horní Blatné. Záchranná stanice Drosera Bublavy na jeho léčbu ra z vybrala 2,5 milionu korun. Podle města začali lidé vlkovi říkat Bubla. Stanice mu říka zařídila operaci na špičkové klinice v Praze a zbudovala mu speciální výběh. Rekonvalescence šelmy však probíhala nad očekávání, a tak ochránci letos v lednu rozhodli o jeho vypuštění do přírody v okolí Božího Daru. Do výběhu se tedy ani nepodíval.

Na skok k Sokolovu
Bubla se na Karlovarsku pohyboval února, na stejném místě byl 26. zachycen i 3. března. O pět dnů později ho však fotopast zaregistrovala okolí Bublavy na Sokolovsku, v března už ale opět běhal na Karlovarsku.

Zdroj: Aha!, 21. 3. 2023

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.