Logo
Vytisknout stránku

Chomutovští policisté prověřují údajné napadení člověka vlkem (ČTK)

Policie prověřuje příspěvek na sociálních sítích, podle kterého o víkendu nedaleko obce Hora Svatého Šebestiána napadl vlk muže a jeho psa. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Miroslava Glogovská. Deník MfD dnes uvedl, že ochránci zvířat událost zpochybňují, protože smečku znají a nikdy nikoho nenapadla.

"Policisté prověřují všechny okolnosti, které s případem souvisí," sdělila Glogovská. Na událost upozornila také Česká televize. Údajným útokem se zabývá i Agentura ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK ČR). Podle údajů, které má agentura k dispozici, se v sobotu jedno z pěti zvířat, údajně vlk, oddělilo od smečky, když na louce uvidělo psa, a pokoušelo se něj zaútočit.

"Majitel psa si před zvíře sedl do podřepu a prý se snažil zvíře zaplašit klackem. To se mělo pokoušet dostat blízko k psu a přitom jeho majitele, který byl v podřepu, zasáhnout zuby na ruce," stojí na webu AOPK ČR. Pes je v pořádku, majitele podle informací agentury ochrany přírody a krajiny ošetřili.

Agentura v oblasti zvýší monitoring divokých zvířat a pokusí se zjistit podrobnosti případu. Pro hodnocení obdobných problematických situací připravila pohotovostní plán, který je nyní před schválení ministerstvy. "Pokud by došlo k nestandardnímu chování, ze kterého vyplývá, že vlk ztratil před člověkem respekt, měl by být podle tohoto plánu z populace odstraněn," uvádí web.

Zdroj: ČTK, Hora Svatého Šebestiána (Chomutovsko), 15. 3. 2023

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.