Logo
Vytisknout stránku

Kontroly honů na Vysočině byly bez problémů (Týdeník Vysočina)

Každý rok na podzim provádějí policisté kontroly mysliveckých honů. Tentokrát vyjeli hned ráno zkontrolovat hony do vesnice Malé, která je součást Brtnice a do obce Kozlov na Jihlavsku.

V obci Kozlov se sešlo devětadvacet myslivců a honců.
„Kontrola proběhla v půl deváté ráno před začátkem honu a kontrolovaní měli v pořádku všechny potřebné doklady, měli v pořádku zbraně a provedené dechové zkoušky byly negativní. Policisté kontrolují myslivce, kteří vyrážejí na hon se zbraní a u všech jsme prováděli i dechové zkoušky,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.
Bez problémů proběhla i ranní kontrola ve vesnici Malé u Brtnice. I zde se sešlo šestadvacet účastníků honu myslivci a honci.
Dohled nad konáním mysliveckých honů budou policisté stejně jako v předchozích letech provádět až do konce letošního roku. „V průběhu letošních podzimních kontrol jsme zatím v našem kraji provedli kontrolu na 24 honech, kde jsme zkontrolovali celkem 487 osob a stejný počet zbraní,“ řekla Čírtková.

Dostal pokutu a z honu ho vyloučili
V letošním roce při jedné z říjnových kontrol honů na Třebíčsku policisté zjistili u jednoho účastníka honu při provádění dechové zkoušky pozitivní výsledek 0,58 promile alkoholu v dechu. „Tento sedmačtyřicetiletý muž navíc při kontrole nepředložil průkaz zbraně. Dopustil se tak dvou přestupků na úseku zbraní a střeliva. Za tato porušení mu policisté uložili na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 5000 korun, zadrželi mu střelnou zbraň a z honu ho vyloučili,“ dodala Čírtková.

Zdroj: Týdeník Vysočina, 16. 11. 2022

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.