Logo
Vytisknout stránku

Zemřel odborník na ptactvo Krkonoš, přírodovědec Jiří Flousek (ČTK)

V pondělí 14. 11. 2022 ráno zemřel ve věku 65 let přírodovědec Jiří Flousek, předseda České společnosti ornitologické (ČSO). Působil také jako vědecký pracovník v Krkonošském národním parku. Věnoval se ekologii obratlovců, zejména ptáků a savců. Je autorem či spoluautorem řady odborných a populárně naučných článků a knih, jako jsou Atlas hnízdního rozšíření ptáků Krkonoš, Krkonoše - příroda, historie, život nebo Atlas krkonošské fauny. O Flouskově úmrtí dnes informovala ornitologická společnost na twitteru.

"Jiří byl dlouholetým členem výboru ČSO a od roku 2010 předsedou. Především byl ale neuvěřitelně otevřeným, vstřícným, obětavým a přátelským člověkem s pevnými morálními zásadami," uvedla Česká společnost ornitologická, jejímž členem byl Flousek přes 40 let.

Jiří Flousek vystudoval systematickou zoologii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze, kde absolvoval rovněž postgraduální studium. Od roku 1981 pracoval na Správě Krkonošského národního parku ve Vrchlabí. Působil na různých pozicích útvaru ochrany přírody, zodpovědných za směrování ochrany přírody v Krkonoších, přípravu plánů péče o národní park a dalších koncepčních dokumentů, koordinaci výzkumu a podobně. Po celou dobu však byl především zoologem.

Zdroj: ČTK, Praha, 14. 11. 12022

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.