Logo
Vytisknout stránku

Myslivci už po patnácté rozpůlili prázdniny (Krkonošský deník)

Když přijde „Půlení prázdnin“ pořádané pilníkovským mysliveckým spolkem, znamená to, že prázdniny vstupují do své druhé části. A to by snad ani bez mysliveckého půlení ani nešlo!
Vždyť tato akce se konala již po patnácté, a to v pátek 29. července.

Pro děti místní myslivci opět připravili tradiční soutěže, jako je stále oblíbené norování, prohlídka trofejí, myslivecký kvíz a samozřejmě střelba ze vzduchovky také nemohla chybět. A protože myslivci každý rok připraví vždy něco nového, tentokrát to byla stezka poznání.
Myslivci děti nejprve odvezli ke včelínu, odkud prošly lesem na vyhlídku. Tam byla přichystaná různá stanoviště, na kterých děti plnily rozmanité úkoly. Za jejich splnění získaly vždy nějaké slovo, jako třeba „ježek“, a to doplnily do křížovky, kterou si s sebou nesly. S vyluštěnou tajenkou pak už jen seběhly k mysliveckému srubu, aby ji vyměnily za špekáček. Ten si mohly hned opéci na připraveném ohništi.
Aby se děti nenudily ani u srubu, připravili pro ně myslivci zábavu i tam. Mohly si třeba vyrobit zajíčka z březového špalíčku, zkusit si, jak znají zvířata a jejich stopy nebo jak poznají listy stromů.
Také si mohly namalovat obrázek nebo si nechat obrázek namalovat na vlastní ruku. Kromě obrázku na ruku jim Petr Slaba ze studia Divočák namaloval třeba i rychlou karikaturu.
Stezkou poznání prošlo téměř čtyřicet dětí, které po návratu na myslivecký srub dostaly papírovou tašku s dárky. A samozřejmě již zmíněný špekáček.

Zdroj: Krkonošský deník, 2. 8. 2022

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.