Logo
Vytisknout stránku

Arboretum dnes otevírá areál veřejnosti akcí Den lesa na Sofronce (plzen.eu)

Unikátní poznání lesa a přírody nabízí akce Den lesa na Sofronce, kterou připravilo vedení arboreta na čtvrtek 12. května 2022. V dopoledních hodinách se lesní pedagogice věnují pozvané třídy plzeňských škol, žáci zajímavou formou poznávají přírodu na několika stanovištích s lesnickou tematikou.

Sofronka je dnes výjimečně otevřena veřejnosti i odpoledne v době od 15:30 do 17 hodin, kdy proběhne komentovaná prohlídka. Zájemci si mohou prohlédnout celý areál arboreta, který je znám především svojí sbírkou borovic z různých koutů světa. Zajímavá je také naučná stezka o včelách a včelařství. V horní části areálu určeném pro environmentální výchovu dětí a mládeže zaujme zookoutek s dančí zvěří, takzvané kládiště – prolézačky z klád, povalový chodník mokřadem rybníčku Rozkopaný nebo molo s haltýřem na rybníku Vydymáček.

K arboretu je možné se dostat pouze pěšky od železniční zastávky Plzeň – Bolevec přes zahrádkářskou kolonii. Vstup je zdarma.

Kromě Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně se na akci podílejí Krajské ředitelství Lesů České republiky, s. p., plzeňská pobočka Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem, Odbor životního prostředí Krajského úřadu Plzeňského kraje a Myslivecké sdružení Bolevec.

Zdroj: plzen.eu, 12. 5. 2022

 

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.