Logo
Vytisknout stránku

Řidič na Jesenicku se setkal s vlkem a natočil ho (týdeník Bruntálský region)

Jesenicko

Na internetu v různých kopiích koluje zhruba dvacetivteřinové video. Natočil jej řidič terénního auta. Při výjezdu ze zatáčky stojí zhruba deset metrů před vozem zvíře na první pohled připomínající vlka. Šelma následně před vozem běží několik desítek metrů, poté záznam končí.


Starosta České Vsi, na jejímž katastru mělo být video pořízeno, o něm v úterý 12. dubna nevěděl. „V našich lesích máme rozmístěné asi čtyři fotopasti.
Nedávno jsme je přepnuli na videozáznam. Zachytily poměrně zajímavé záběry zvířat, mimo jiné i lišek. Ale jestli je to vlk z auta, o takovém videu nevím,“ řekl Petr Mudra. Deník s dotazem o potvrzení lokality oslovil jednoho z obyvatel České Vsi.
Ten řekl, že několik set metrů od místa, kde byly záběry patrně pořízeny, na začátku loňské zimy nalezl stopy vlka. A nedaleko měly být vlčí stopy nalezeny opětovně zhruba před měsícem. „To jen potvrzuje domněnku, že tam vlk musel být nebo se tam zdržuje,“ řekl muž, který do lesů v okolí České Vsi vyráží několikrát týdně.
Podle jeho slov měl autor videa velké štěstí. „Ať je to rys nebo vlk, chytnout takovéto záběry je něco úžasného,“ poznamenal.
Záběry vznikly mimo území Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Jeseníky. Vedoucí Správy CHKO Jeseníky uvedl, že o videu má informaci již ze začátku dubna. „Nevím kdo, kde a za jakých podmínek ho natočil. Na záběrech by vlk pravděpodobně mohl být. Odpovídá tomu chování, postava. Ruku do ohně bych za to ale nedal, může to být i jiné zvíře, kříženec,“ řekl Petr Šaj.

Zdroj: týdeník Bruntálský region, 19. 4. 2022

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.