Logo
Vytisknout stránku

Pytlák zastřelil na Berounsku jelena, hrozí mu dvouletý trest vězení (ČTK)

Chyňava (Berounsko) 3. ledna (ČTK) - Pytlák na konci prosince zastřelil u Chyňavy na Berounsku jelena. Pachateli hrozí až dvouletý trest vězení. Pátrají po něm kriminalisté. Škoda podle odhadu přesáhla 100.000 korun, informovala dnes policejní mluvčí Michaela Richterová.

Jelena evropského podle výsledků dosavadního vyšetřování neznámý pachatel střelil v době mezi 25. prosincem 20:00 a 26. prosincem 13:30. "Strašlivé je i to, že jelen měl ujít přesně nezjištěnou vzdálenost v lesním porostu v katastru obce Chyňava, kde posléze zranění podlehl," uvedla Richterová.

Podle ní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu pytláctví, kde v případě prokázání viny hrozí odsouzení až na dva roky. Jelenovi bylo přibližně sedm až osm let a šlo o trofejní kus.

Kriminalisté také pátrají po člověku, který v době mezi 13. a 14. prosincem v Černošicích u Prahy rozřezal dvě kozy. Případ vyšetřují jako podezření z týrání zvířat, v případě prokázání viny pachateli hrozí až tříletý trest vězení.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.