Přihlásit

V Holešově bude svatohubertská slavnost (radiokromeriz.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Oblíbená svatohubertská slavnost se do našeho města po loňské pauze opět vrátí, uskuteční se 7. listopadu a nebude ledajaká. Zcela poprvé totiž myslivci Mikroregionu Holešovsko „provětrají“ svůj nový prapor, a to při průvodu a svatohubertské jízdě městem, která vyjede v 9 hodin od zámku.

Při zastaveních budou myslivečtí trubači troubit na lesní rohy a při této příležitosti také symbolicky „otevřeme“ náměstí k předvánočním setkáváním. Průvodu se zúčastní uniformovaní myslivci, sokolníci a psovodi, chybět ale nebude ani majestátní hlava jelena desateráka s křížkem, umístěným mezi parohy.

V 9:30 se uskuteční troubená a zpívaná mše svatá, která bývá, mimo jiné díky tematické výzdobě kostela, důstojnou oslavou patrona všech myslivců. Poté jsou účastníci slavnosti sv. Huberta zváni k ochutnávce mysliveckých specialit a jiného občerstvení.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.