Logo
Vytisknout stránku

Chlapce (†16) roztrhal na Sibiři medvěd! Šelma zaútočila na skupinu turistů (blesk.cz)

Šestnáctiletý chlapec přišel o život při útoku medvěda na skupinu turistů u jezera Medvežje v národním parku Jergaki v Krasnojarském kraji, nalézajícím se uprostřed Ruska. Další turista byl při útoku šelmy zraněn, oznámila agentura Interfax s odvoláním na záchranáře, kteří turisty dostali do bezpečí.

 
"Při útoku medvěda na skupinu 13 turistů byli zraněni dva lidé, z nichž zahynul jeden člověk, šestnáctileté dítě," uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace podle listu RBK.

Incident se podle místního serveru NGS24 stal nedaleko od vstupu do národního parku poté, co se chlapec vzdálil od skupiny. Další dva lidé jej šli hledat a narazili při tom na medvěda, který tou dobou již hocha zabil a seděl u jeho těla. Šelma na dvojici zaútočila. Jeden muž se zachránil tím, že dělal mrtvého, zatímco druhý medvěda zranil nožem, ale sám také utrpěl zranění. Medvěda později zastřelili lovci.

Deník RBK připomněl, že podobný útok se stal počátkem měsíce června na ostrově Sachalin, kde medvěd poranil muže, kterého téměř skalpoval a pokousal na končetinách. V parku Jergaki, populárním mezi turisty, medvěd zaútočil před šesti lety na manželský pár, který vyvázl se zraněními, poznamenal server NGS24.

 

 

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.