Logo
Vytisknout stránku

Vlci na Broumovsku jsou problém. Jaké řešení navrhují jednotlivé zastupitelské kluby kraje? (hradecka.drbna.cz)

Hradecká Drbna se problematice vlků na Broumovsku věnuje dlouhodobě. To, že smečky vlků napadají hospodářská zvířata není žádnou novinkou. Například v roce 2020 bylo vlkem usmrceno 183 kusů zvířat. Škody, které kraj musí kompenzovat, se dostávají do milionových částek. V rámci naší pravidelné rubriky POLITICKÁ KORIDA jsme oslovili jednotlivé zastupitelské kluby Královéhradeckého kraje a ptáme se, jakým způsobem je třeba situaci řešit.

Otázka: Jak nejlépe vyřešit situaci kolem vlků a chovatelů na Broumovsku? Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Martin Červíček (ODS), Rudolf Cogan (STAN), Martina Berdychová (Východočeši), Pavel Bulíček (Piráti), Tomáš Pikola (LES), Pavel Plzák (ANO), Alena Pajherová (SPD) a Jan Balcar (HDK).
Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL),

Nejlépe je najít řešení, které v kulturní krajině umožní dále pastevectví, které také udržuje krajinu CHKO, bude dostatečně chránit hospodářská zvířata, aniž by se fragmentalizovala příroda dvoumetrovými ploty a vlk by přitom redukoval přemnoženou volně žijící zvěř. To nebude jednoduché, jak vidíme i z jiných zemí EU.
Romana Matula (TOP-09)

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.