Logo
Vytisknout stránku

Myslivecký ples zve na tanec, tradice i na zvěřinu (Bruntálský a krnovský deník)

Vstupenky na Myslivecký ples v Bruntálu si lze objednat na sekretariátu Okresního mysliveckého spolku. Sídlí v Sadové ulici. Dnes je poslední den, kdy si zájemci mohou vstupenky vyzvednout ještě letos. Pak až po Novém roce.

Bruntál – Zelená. Taková barva oděvu bude nejspíš převažovat u většiny návštěvníků oblíbeného Mysliveckého plesu v Bruntále.
Chystá se na druhou lednovou sobotu.
S myslivostí a mysliveckými tradicemi se lidé v našem okrese mají příležitost seznámit třeba na podzimních svatohubertských mších, mysliveckých zábavách, zvěřinových hodech a dalších akcích. Nyní přišli myslivci s dalším nápadem, jak se veřejnosti představit, chystají reprezentační ples Okresního mysliveckého spolku. Uskuteční se v Bruntále v sobotu 12. ledna.
Vedle tance, tanečních ukázek a dalších obvyklých vystoupení tak návštěvníci plesu uvidí i ukázku mysliveckých rituálů a uslyší myslivecké trubače. A velkým lákadlem je zvěřinová kuchyně.
„Chtěli bychom, aby se ples opravdu podobal plesu mysliveckému, Ať již výzdobou, kulturními vložkami, ukázkou mysliveckých tradic i velmi bohatou mysliveckou tombolou!“ řekl předseda Okresního mysliveckého spolku Bruntál Jaroslav Mader. V ceně vstupného na ples je i zvěřinová večeře, jelení řízek s bramborovým salátem a kančí guláš s chlebem. Navíc si zájemci mohou zakoupit poukaz na speciální zvěřinový raut.
Na jídelníčku budou nejrůznější dobroty z dančí, jelení a černé zvěře. I tombola bude na první pohled myslivecká, protože mezi cenami nebudou chybět bažanti, zajíci, jelení, dančí, mufloní a srnčí zvěř a také divoká prasata. Dámy tak mají inspiraci, jakou zvolit barvu šatů. Pánové zase mohou sáhnout po zelené kravatě či košili. A ctí pravověrných myslivců je přijít ve slavnostním mysliveckém obleku.
Vstupenky si lze předem rezervovat na telefonu 724 727 689. Je nutné je zaplatit do 9. ledna. Na webu myslivost.cz/omsbruntal zájemci najdou také aktualizovaný plánek sálu se stoly a dosud volnými místy.
Cena vstupenky na Myslivecký ples včetně místenky a večeře je 250 korun. V případě nevyprodání vstupenek v předprodeji bude možné je zakoupit také v den konání plesu přímo ve Společenském domě do doby zahájení, to je do 19.30 hodin.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.