Logo
Vytisknout stránku

Vlčata budou v zimě krmit lesní zvěř (Kutnohorský týden)

Vlkaneč – Kroužek myslivosti založily na podzim letošního roku Bára Komárková a Jarča Havlinová z Mysliveckého spolku Diana Vlkaneč. Dnes už jej navštěvuje dvaadvacet dětí. „Společně jsme se přihlásily do kurzu pro vedoucí mysliveckých kroužků v Hranicích na Moravě,“ vysvětluje Bára Komárková.
Kroužek, který dostal název Vlkanečská Vlčata, navštěvují chlapci a dívky ve věku od pěti do dvanácti let. „Naším cílem je ukázat dětem, jak se správně chovat v přírodě. Chceme, aby znaly druhy zvěře žijící u nás, věděly, co u nás roste, a hlavně aby pochopily, že člověk nemůže z přírody jen brát, ale musí jí i hodně dát. Svůj čas, lásku a respekt,“ vysvětluje Komárková.
Děti se hravou formou učí poznávat nejen přírodu, ale i práci myslivců nebo myslivecké termíny.
„Náš kroužek dostal přidělenou lokalitu, kam v zimě, v období nouze, budeme chodit krmit zvěř,“ prozradila Komárková. Děti se zapojily také do projektu malý Adept myslivosti. „Každé dostalo svůj odznak malého adepta a zápisníček, kam bude dostávat za splněné úkoly nálepky s cílem získat bronzový odznak. V současné době už mají děti splněný odznak za mysliveckou kynologii,“ vysvětlila Komárková.
Vedoucí by v budoucnu rády připravily Vlčata také na soutěž Zlatá srnčí trofej, která kvůli své obtížnosti vyžaduje vzornou přípravu.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.