Logo
Vytisknout stránku

Noví lovci omládli (Rokycanský deník)

Rokycany - Třináct mužů a jediná ženy zamířili v sobotu ráno do sídla okresního mysliveckého spolku. V rokycanské Plzeňské ulici na ně čekala úvodní lekce dlouhodobého kurzu. Na jeho konci ti úspěšní převezmou první lovecký lístek.
"Berte tuhle lekci spíše jako seznamovací," přivítal frekventanty šéf OMS Ladislav Fuchs. Zmínil se o nejdůležitějších dokladech, terminologii, mysliveckých zvycích a nezapomněl ani na požívání alkoholu před lovy. "I na Rokycansku jsou policejní kontroly stále častější," zdůraznil předseda spolku směrem k posluchačům. Většina z nich je hodně mladých, což potěšilo i jednatelku OMS Světlanu Vlnovou: "Naše členská základna stárne, takže mám pochopitelně radost. Jsou tu zájemci z Bušovic, Hlohovic, Rokycan, Břas, Mirošova, Příkosic, takže i v tomto směru je rozložení pestré."
Aktérům zatroubil v úvodu Petr Sejkora ze seskupení Přátelé z Rokycan. Nyní je vesměs ve středu a v sobotu čekají konzultace ze sedmi předmětů a trvají do 21. dubna. Následuje více než půlroční praxe ve vybraném sdružení a začátkem příštího roku závěrečné prověrky znalostí v rámci teoretické i praktické zkoušky.

Václav Havránek

Foto - Uchazeči o první lovecký lístek mají za sebou úvodní lekci konzultací. V˙sídle OMS v sobotu naslouchali výkladu Ladislava Fuchse i mladíci z jihu okresu - Martin Šefl z Příkosic a Miroslav Majer z Mirošova (zleva).
Foto Václav Havránek

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.