Logo
Vytisknout stránku

V Klenčí usilují o obnovení střelnice (Právo)

Pomocnou ruku podávají podnikatelé, radnice i brigádníci

Příznivci střeleckého sportu v Klenčí pod Čerchovem usilují o obnovení střelnice. Radnice městyse, jíž patří pozemky areálu, přislíbila pomoc.
 Plán začíná realizovat skupina nadšenců pod vedením zastupitele Jiřího Anderleho (SZ). Zájemců, k nimž patří vedle majitelů zbrojních průkazů také myslivci, je zhruba padesát.
 Bývalou svazarmovskou střelnici využívali ještě počátkem 90. let minulého století vojáci. Pak byla uzavřena.
"Stačily by jen určité opravy a mohla by se využívat," uvedl Jiří Anderle. Odhad nákladů vyjadřuje částka 140 000 korun. S tolika financemi ale budoucí uživatelé střelnice nepočítají. "Některé práce by mohly být řešeny sponzorsky, soukromými vklady a další brigádnickými hodinami," míní zastupitel.
 Pomoc při vybudování parkoviště, vyspravení příjezdové komunikace, úpravě terénu a navýšení valu nabídl darem podnikatel Petr Beneš. Provoz by zaštítil Jiří Šolar, který podniká v loveckých potřebách v Domažlicích. Materiál na střílny by mohla poskytnout radnice.
 Ta pomoc přislíbila, ale za určitých podmínek: "Potřebujeme partnera, provozovatelskou instituci, s níž budeme jednat. Zatím není projekt ani partner, není tedy na co a komu přispět," doplnil starosta Karel Smutný (SNK ED) s tím, že tuto záležitost je třeba vyřešit prvořadě.
 Zprovoznění areálu plánuje Jiří Anderle na léto, nejpozději podzim. Střelnice by pak podle něj mohla sloužit všem zájemcům, včetně dětí, například formou plánovaných závodů ve střelbě ze vzduchovky.

Regionální mutace Právo - Plzeňský kraj

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.