Logo
Vytisknout stránku

Důchodce: Kvůli pronájmu honitby jsem byl vyloučen (Nové Přerovsko - týdeník)

Nové Dvory - "Stal jsem se obětí podvodu," tvrdí důchodce Josef Derych z Nových Dvorů na Lipnicku. Už čtyři roky se nemůže smířit s tím, že na něm byla údajně spáchána zákeřná lest, kvůli které byl vyloučen z honebního společenstva.
Josef Derych byl od roku 2003 členem Honebního společenstva Podhradí Týn nad Bečvou. Na valné hromadě v únoru téhož roku byl zvolen do funkce místostarosty. Ze zasedání byl vyhotoven zápis, který se později stal předmětem sporu. "Jeden z členů honebního společenstva tento zápis napadl. Podal trestní oznámení s tím, že byly vyhotoveny dva zápisy z tohoto zasedání se zcela odlišnými údaji. Podle jeho verze jsem nezískal tolik hlasů, abych mohl vykonávat funkci místostarosty. Ale to je lež," vysvětluje důchodce.
Případ se nakonec dostal až k soudu. Josef Derych se však soudního líčení nemohl zúčastnit. "Soud shledal usnesení valné hromady za neplatné a z toho důvodu byl ustanoven nový honební výbor, ve kterém už jsem já nefiguroval, a tudíž jsem nebyl přizván ani na soudní jednání," vysvětluje Derych, který nejen že přišel o členství v honebním společenstvu, ale také o pronájem honitby. V roce 2003 si totiž pronajal od honebního společenstva pozemky, které teď užívá Myslivecké sdružení v Týně nad Bečvou.
Josef Derych se domnívá, že to bylo hlavním důvodem, proč byl podvodným způsobem vyloučen z honebního společenstva. "Zájmy s pronájmem honitby byly jiné, a proto mě potřebovali nějak odklidit. Spáchali na mně lumpárnu první třídy. Z valné hromady totiž žádné dvojí zápisy neexistují. Když jsem je chtěl vidět, nebylo mi to umožněno," tvrdí důchodce.

(dar)

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.