Logo
Vytisknout stránku

Z dětí se na dopoledne staly myslivci (Rakovnický deník)

Kněževes
Okresnímukolu soutěže Zlatá srnčí trofej, které se uskutečnilo v pátečních dopoledních hodinách u Kněževsi, přálo slunné počasí. "Pro případ deště jsme měli připravenou i mokrou variantu v prostorách školy," konstatoval s úsměvem hlavní organizátor Miroslav Franěk.

Okresní kolo soutěže se do sadu Velká Jama přesunulo opět po sedmi letech. "Soutěží tu děti jak z mysliveckých kroužků při základních školách, tak i děti, které kroužek nenavštěvují," upřesnil Miroslav Franěk. Nasoutěžní stezku vyrazily děti ze Šanova, Lužné a místní základní školy. Za plnění úkolů na jednotlivých stanovištích dostávaly body. Stanovišť bylo celkem osm a průřezově obsahovaly základní znalosti z myslivosti. Nechybělo poznávání stop, poznávání ptactva a zvěře, jak na obrázcích, tak na vycpaných exponátech a poznávání lesních dřevin. Prověřily své znalosti kynologie a vyzkoušely si přesnost a pevnou ruku při střelbězevzduchovky.
"Děti za svévýkonydostanou diplomy. Máme tu pro ně i nějaké knížky s přírodní tématikou. Po soutěži si mohou vystřelit sladkost na pouťové střelnici, kterou jsme tu pro ně připravili nebo si u táboráku opéct buřty," nechal se slyšet hlavníorganizátor.
Na soutěži se organizátorsky podílel Okresní výbor Mysliveckého spolku Rakovník, Myslivecké sdružení Přílepy - Kněževesa Základní škola v Kněževsi za podpory sponzorů, kterým tímto pořadatelé děkují.

(oh)

Foto - KAŽDÝ myslivec se musí vyznat i v kynologii.

Foto - Deník/Ondřej Hejda

 

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.