Logo
Vytisknout stránku

Zemřel Gilbert de Turckheim

Dne 19. prosince 2020 náhle zemřel ve věku 80 let bývalý dlouholetý prezident Federace mysliveckých organizací států Evropské unie (FACE) a její čestný prezident Gilbert de Turckheim. Byl stejně nadšeným lovcem jako ochráncem přírody a pro své názory na udržitelné využívání přírodních zdrojů byl všeobecně uznáván jak myslivci a lovci, tak ochranou přírody.

Doporučeno Zemřel Gilbert de Turckheim Foto www.face.eu

Funkci prezidenta FACE zastával v letech 2003–2015. V této roli se zásadní měrou podílel na úspěších organizace v oblasti prosazování udržitelného využívání přírodních zdrojů a práv evropských myslivců a lovců. Po jeho odchodu FACE uznala jeho práci tím, že mu propůjčila titul čestného prezidenta.

Coby prezident FACE hrál hlavní roli při vyjednávání dohody s ochranářskou organizací BirdLife International, která byla podepsána 12. října 2004. Dohoda koncipovaná tak, aby ukončila emotivní konflikty a umožnila konstruktivní dialog, znamenala více než deset let tvůrčí spolupráce mezi ochránci přírody a myslivci. Gilbert de Turckheim byl také aktivní v prosazování názorů FACE v rámci platformy EU o soužití lidí a velkých šelem.

Než se stal prezidentem FACE, byl 18 let (1986–2004) předsedou Federace lovců departmentu Bas-Rhin v rodné Francii a regionálním prezidentem pro lov na severovýchodě země. Ve vysokých funkcích byl činný též ve Francouzské národní lovecké federaci a Francouzské národní agentuře pro lov a zvěř.

Vždy hájil práva myslivců a lovců. Čest jeho památce!

Podle www.face.eu, 20. 12. 2020, redakce

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.