Logo
Vytisknout stránku

V Německu se objevil nebezpečný trend: Obchod s kříženci psa a vlka roste

V Německu se rozmohlo obchodování s hybridy psů a vlků a stalo se výhodným zdrojem peněz. Chov kříženců může představovat nebezpečí pro člověka i divokou vlčí populaci. V zemi však zatím neexistují právní předpisy, které by situaci řešily.

Doporučeno Zdroj fotografie ARD Zdroj fotografie ARD

Znepokojivou zprávu odvysílala 16. července televizní stanice Report München: "Došlo k významnému nárůstu obchodování s kříženci psa a vlka. Na internetových fórech jsou štěňata nabízena za více než 2000 eur. Čím větší podíl genů z vlka mají, tím jsou dražší."
Obchod je však výhodný pouze pro chovatele. Noví majitelé i zvířata mohou trpět. Kříženci se rozhodně nechovají jako psi, naopak vykazují divoké chování. Mohou skákat na skříně, ničit interiér, proskakovat přes zavřená okna. Zvířata nechtějí být sama a neustále se snaží o útěk.
Televizní stanice Report München upozornila, že vlci, a dokonce i hybridi až do čtvrté generace, jsou přísně chráněni. Od páté generace jsou považováni za psy bez ohledu na to, kolik mají vlčích genů.
Prodej kříženců na černém trhu se v poslední době rozmohl, ale zodpovědné úřady na to zatím nezareagovaly. Odborníci proto žádají vytvoření odpovídajících předpisů. Chování kříženců je velmi nevyzpytatelné a představuje nebezpečí jak pro člověka, protože ztrácí přirozenou plachost, tak pro divokou vlčí populaci.
Podle topagrar.com, 18. 7. 2019, redakce

Celou reportáž můžete zhlédnout zde.

Poslední změna: 19.07.2019 11:38

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.