Přihlásit

V Německu se myslivci připravují na rozhovor před kamerou

Rozumné vysvětlování významu lovu a mysliveckého způsobu hospodaření i tradic je nezbytné pro další fungování myslivosti. Německý myslivecký svaz (DJV) proto chystá pro své členy seminář, na kterém se naučí mluvit do mikrofonu a vystupovat před kamerou. Díky přípravě budou schopni odůvodnit své jednání laické veřejnosti a nezaleknou se ani provokativních otázek.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Vystupovat před kamerou a mluvit na veřejnosti není každému příjemné. Myslivci by si tuto dovednost měli osvojit, protože jsou vystavováni stále většímu tlaku veřejnosti, která nerozumí významu lovu a myslivost považuje za přežitek.
DJV si uvědomuje, že myslivci musí správně a objektivně vysvětlovat svoje jednání a přístup k hospodaření se zvěří. Plánuje proto kurz, na kterém se členové díky praktickým cvičením naučí, jak překonat strach z kamery, jak se vyhnout zkreslení vyřčených informací nebo jak správně reagovat na nepříjemné otázky.
Podobný kurz by jistě uvítali i mnozí čeští myslivci!
Podle www.jagdverband.de, redakce

Ilustrační fotografie Pixabay

Poslední změna: 21.02.2019 12:17

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.