Přihlásit

Technické inovace, práce s mládeží a komunikace s veřejností – to jsou 3 hlavní myšlenky nového předsedy rakouské myslivecké organizace

Od 1. ledna má rakouský myslivecký svaz s názvem Jagd Österreich nového předsedu. Stal se jím Roman Leitner. Budoucnost myslivosti v Rakousku spatřuje zejména ve využívání nových technologií, které usnadňují lov a mohou zlepšit péči o zvěř, v práci s mladými lidmi a dialogu s veřejností. Jagd Österreich sdružuje 130 000 rakouských myslivců ze všech devíti spolkových zemí.

Doporučeno Technické inovace, práce s mládeží a komunikace s veřejností – to jsou 3 hlavní myšlenky nového předsedy rakouské myslivecké organizace

Jagd Österreich má od 1. ledna 2020 nového předsedu. Vedení organizace, která zaštiťuje myslivost ve všech devíti rakouských spolkových zemích, převzal Ing. Roman Leitner z Burgenlandu. Po svém nástupu zdůraznil důležitost zavádění inovací, které pomáhají při lovu a otevírají nové možnosti v hospodaření se zvěří. Jako nezbytné pro zajištění budoucnosti myslivosti v Rakousku spatřuje oslovování mladých lidí pomocí sociálních sítí i výměnu názorů a spolupráci s nemysliveckou veřejností.

Motivace ke změně
„Podíváme-li se na dlouhou tradici lovu v Rakousku, v relativně krátké době jsme v posledních letech zavedli mnoho technických i právních inovací, které si naši dědové a otcové ani neuměli představit. Ať už se jedná o použití tlumičů hluku pro ochranu sluchu nebo možnost záchrany srnčat pomocí termovizní kamery – technické inovace nabízejí mnoho pozitivních impulsů pro zvěř a pro nás myslivce,“ zdůraznil Leitner.

Mládež je budoucnost
„Dívám se s velkým optimismem na cestu, která stále leží před námi. S Jagd Österreich jsme vytvořili silnou značku a také moderní organizaci s mladými zodpovědnými lidmi, kteří jsou odhodláni se myslivosti v Rakousku věnovat. Věřím, že v budoucnu bude ještě důležitější působit jednotně a silně a umět se bránit, pokud se ozvou skeptické hlasy zaměřené proti našemu řemeslu – jsme zavázáni 130 000 myslivců, stejně jako zvěři a jejím stanovištím. Považuji za naši povinnost otevřít se ještě více mladému publiku a využívat moderní komunikační technologie, abychom zajistili trvalé hodnoty,“ zdůraznil při nástupu do funkce Leitner.

Porozumění a dialog
„Dialog a výměna názorů s nemysliveckou veřejností jsou pro nás důležité, protože jedině díky předávání znalostí lze trvale upevňovat dobrou pověst myslivosti a upozorňovat na zájmy lovců. Je velmi důležité, abychom spolu s dalšími uživateli půdy vylepšili stanoviště ohrožených druhů zvěře, jako je zajíc, koroptev apod., a zachovali biologickou rozmanitost Rakouska pro příští generaci. K dosažení tohoto cíle je nutná spolupráce všech myslivců a jednotné úsilí regionálních loveckých sdružení v Jagd Österreich,“ uzavřel nový předseda.
Podle jagd-oesterreich.at, 30. 1. 2020, redakce

Poslední změna: 05.02.2020 7:14

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.