Logo
Vytisknout stránku

SVS nadále přijímá vzorky k vyšetření na svalovce

Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje, že navzdory opatřením souvisejícím s nouzovým stavem v České republice nebyl zastaven příjem vzorků k povinnému vyšetření ulovené vnímavé zvěře na trichinelu.

Doporučeno SVS nadále přijímá vzorky k vyšetření na svalovce

SVS v rámci aktuálního nouzového stavu upravila a sjednotila úřední hodiny všech svých pracovišť v krajských městech. Až do odvolání byly úřední hodiny pro všechny krajské veterinární správy, Městskou veterinární správu SVS v Praze i Ústřední veterinární správu SVS stanoveny na pondělí a středu od 9 do 12 hodin.
SVS současně upozornila, že aktuální opatření v žádném případě nezpůsobila zastavení příjmu vzorků k povinnému vyšetření ulovené vnímavé zvěře na svalovce. Krajské veterinární správy (KVS) i nadále zajišťuji přijímání vzorků a jejich předávání svozovým linkám Státních veterinárních ústavů (SVÚ).
Vzorky je možné jednotlivým KVS odevzdávat minimálně ve výše uvedených úředních hodinách. Pracoviště v krajských městech mimo uvedené úřední hodiny a na inspektorátech přijímají vzorky do schránek a boxů pro příjem vzorků (tam kde tento systém fungoval i před vyhlášením nouzového stavu). Ve všech ostatních případech je nezbytné se předem telefonicky domluvit. Kontakty na jednotlivá pracoviště SVS jsou k dispozici na webu SVS. Po této telefonické domluvě je nastaven režim tak, aby cizí osoby nevstupovaly do budov a budou přijímány vzorky i mimo úřední hodiny. SVÚ vyšetřování vzorků provádějí v rámci svých možností, jako při běžném provozu. SVS nestanovila žádné omezení lovu zvěře vnímavé na trichinelózu.
Podle www.svs.cz, 18. 3. 2020, redakce

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.