Přihlásit

SVS nadále přijímá vzorky k vyšetření na svalovce

Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje, že navzdory opatřením souvisejícím s nouzovým stavem v České republice nebyl zastaven příjem vzorků k povinnému vyšetření ulovené vnímavé zvěře na trichinelu.

Doporučeno SVS nadále přijímá vzorky k vyšetření na svalovce

SVS v rámci aktuálního nouzového stavu upravila a sjednotila úřední hodiny všech svých pracovišť v krajských městech. Až do odvolání byly úřední hodiny pro všechny krajské veterinární správy, Městskou veterinární správu SVS v Praze i Ústřední veterinární správu SVS stanoveny na pondělí a středu od 9 do 12 hodin.
SVS současně upozornila, že aktuální opatření v žádném případě nezpůsobila zastavení příjmu vzorků k povinnému vyšetření ulovené vnímavé zvěře na svalovce. Krajské veterinární správy (KVS) i nadále zajišťuji přijímání vzorků a jejich předávání svozovým linkám Státních veterinárních ústavů (SVÚ).
Vzorky je možné jednotlivým KVS odevzdávat minimálně ve výše uvedených úředních hodinách. Pracoviště v krajských městech mimo uvedené úřední hodiny a na inspektorátech přijímají vzorky do schránek a boxů pro příjem vzorků (tam kde tento systém fungoval i před vyhlášením nouzového stavu). Ve všech ostatních případech je nezbytné se předem telefonicky domluvit. Kontakty na jednotlivá pracoviště SVS jsou k dispozici na webu SVS. Po této telefonické domluvě je nastaven režim tak, aby cizí osoby nevstupovaly do budov a budou přijímány vzorky i mimo úřední hodiny. SVÚ vyšetřování vzorků provádějí v rámci svých možností, jako při běžném provozu. SVS nestanovila žádné omezení lovu zvěře vnímavé na trichinelózu.
Podle www.svs.cz, 18. 3. 2020, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.