Logo
Vytisknout stránku

Seminář „Moderní technika při lovu zvěře“

V úterý 8. října 2019 se na zámku v Kostelci nad Černými lesy konal seminář „Moderní technika při lovu zvěře“, s podtitulem „Termovize a noktovizory – od teorie k praxi“. Akci, která se těšila vysoké návštěvnosti, uspořádala Fakulta lesnická a dřevařská České zemědělské univerzity v Praze společně s redakcí Světa myslivosti pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR.

Doporučeno Seminář „Moderní technika při lovu zvěře“

Seminář měl dvě části – teoretickou a praktickou. V dopoledním bloku přednášek zazněly referáty věnované technické specifikaci noktovizní a termovizní techniky, právním aspektům používání těchto přístrojů, osazovaní loveckých zbraní digitálními nočními zaměřovači a termovizními přístroji atd., odpoledne bylo vyhrazeno praktickým zkušenostem s využíváním uvedené techniky při lovu.

DSC 0077 m


Významnou součásti semináře byla prezentace většiny tuzemských firem vyrábějících uvedené přístroje nebo je distribuujících na našem trhu. Účastníkům se představily firmy ARMS CZ, Binox, Impala Group, Les a zahrada, New Effect, Rapier, Thermvisia, TVT Europe, Záhoří Trade a Zbraně Jirkovský a Janeček. Každý účastník si mohl osahat a vyzkoušet přístroje značek ATN, Archer, Dali, Eagle, Emitec, Fortuna, Gals, Hikvision, Lahoux, Night Pearl, Pard, Pulsar a Yukon.
Dozvědět se něco nového a prohlédnout si na jednom místě většinu z toho, co je v dané oblasti aktuálně k mání, využilo přes 120 zájemců z Čech a Moravy. Pro organizátory bylo potěšující, že většina účastníků vydržela v přednáškovém sále až do samého závěru akce. I proto je logickým vyústěním rozhodnutí vrátit se v budoucnu k tématu semináře a akci zopakovat. Zájem projevila většina zúčastněných firem.
Více informací najdete ve Světě myslivosti č. 11/2019.
Redakce

Foto archiv redakce

Poslední změna: 09.10.2019 9:32

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.