Přihlásit

Šakal se v Rakousku stane lovnou zvěří

Šakal obecný se v Rakousku úspěšně šíří a reprodukuje. Spolková země Burgenland proto stanovila dobu lovu, kdy bude šakal v budoucnu loven, aby populace zůstala pod kontrolou.

Doporučeno Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

V rakouském Burgenlandu se šakal stane zvěří se stanovenou dobou lovu. V budoucnu by měl být loven od 15. října do 31. ledna, jak stanoví nový doplněk burgenlandského zákona o myslivosti.
Státní ochrana přírody potvrdila, že populace šakala je ve spolkovém státě stabilní. Šelma se nyní pohybuje ve smečkách. Stanovisko ochrany přírody je nutné, aby mohl být loven druh chráněný směrnicí o stanovištích.

Šakal bude chráněn v době péče o mláďata
Lovecká sezona šakala bude pravděpodobně zahájena až v roce 2020. V sousedním Maďarsku je jeho doba lovu celoroční, avšak Burgenland se záměrně rozhodl pro mírnější opatření, aby odstřel probíhal na podzim a v zimě, kdy se šelma nereprodukuje, ani nevychovává potomstvo.
Podle jagderleben. de, 20.10.2019, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.