Logo
Vytisknout stránku

Přehlídka hospodářských zvířat, zemědělských technologií a myslivosti přilákala téměř 40 tis. návštěvníků

Bezmála tisíc kusů zvířat od nejlepších českých chovatelů, široký sortiment technologií pro živočišnou výrobu i nabídka potřeb pro myslivost a pobyt v přírodě. To vše bylo k vidění na brněnském výstavišti a spolu s bohatým konferenčním, vzdělávacím a osvětovým programem vyvolalo velký zájem odborníků i veřejnosti.

Doporučeno Fotografie archiv redakce Fotografie archiv redakce

V termínu 12. – 15. 5. proběhla Národní výstava hospodářských zvířat, veletrh ANIMAL TECH a zároveň i Národní výstava myslivosti. Přehlídky po dvou letech potvrdily svou atraktivitu. Podle předběžného odhadu navštívilo Veletrhy Brno za čtyři dny více než 37 tisíc platících návštěvníků.


Národní výstava myslivosti
Třetí ročník přehlídky byl velmi úspěšný a spolu s včelařskou výstavou zcela zaplnil pavilon G1. Návštěvníci si mohli vybrat z kompletního sortimentu potřeb pro myslivce – zbraně, střelivo, optiku, speciální oblečení i terénní vozidla. Výrazně se rozšířila přehlídka trofejí, které za podpory Jihomoravského kraje zapůjčily okresní myslivecké spolky Brno-město, Židlochovice, Rosice, Šlapanice a Kuřim.
Nově koncipované doprovodné výstavy představily zajímavé příběhy spojené s myslivostí v Čechách. Novinkou byla také 3D lukostřelnice nebo možnost ověřit si myslivecké znalosti a dovednosti a získat certifikát Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU. Pestrý pódiový program oslovil jak profesionály, tak fanoušky myslivosti a velkému zájmu rodin s dětmi se těšila expozice lesní pedagogiky.
Podle bvv.cz, 20. 5. 2019, redakce

Poslední změna: 20.05.2019 10:07

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.