Přihlásit

Polsko: Doba lovu divočáků byla kvůli africkému moru prodloužena

Polsko zintenzivňuje boj proti africkému moru prasat. Nyní prodloužilo dobu lovu prasete divokého do 15. února. Myslivci dostanou za každý ulovený kus zástřelné.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Polské úřady v Lubušském vojvodství prodloužily dobu lovu divočáků jako další z opatření pro zastavení šíření afrického moru prasat (AMP). Úřední veterinární lékařka Zofia Batorczaková minulý týden sdělila, že oficiální povolení k lovu je platné do 15. února.

Myslivci dostanou zástřelné
Myslivci podle Batorczakové dosud ulovili 1 214 divočáků. Virus nebyl u žádného zvířete diagnostikován. Lovci dostávají za každý úlovek zástřelné: v přepočtu 150 eur (3800 Kč) za zvěř samičí a přibližně 70 eur (1800 Kč) za zvěř samčí.

Africký mor zaměstnává i Německo
Divočáci infikovaní AMP jsou nacházeni nedaleko německo-polské hranice od poloviny listopadu. Poslední pozitivní kus se nacházel 12 km od hranice s Německem. Spolkové země Braniborsko a Sasko již jako preventivní opatření postavily ploty, které mají zabránit migraci černé zvěře.
Podle jagderleben.de, 3. 2. 2020, redakce

Poslední změna: 04.02.2020 10:28

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.