Logo
Vytisknout stránku

Pokrok myslivosti v Evropě: hlavní poslání nového prezidenta FACE

Během 52. zasedání Valného shromáždění Federace mysliveckých svazů Evropské unie (FACE), které se uskutečnilo dne 5. září 2018 v Bruselu, byl zvolen nový prezident, Torbjörn Larsson, a jmenována nová rada. Členům FACE nový prezident vzkázal: „Chci, aby nadcházející předsednictví bylo o budoucnosti. FACE má za sebou čtyři desetiletí hrdé práce a vítězství, ale příští čtyři desetiletí budou zcela na nás. FACE je tak silná, jako jsou její členové, a je právě tím, co z ní členové učiní.“

Doporučeno Nový prezident FACE www.face.eu Nový prezident FACE

Torbjörn Larsson byl jednomyslně zvolen delegáty evropských mysliveckých organizací. Má za sebou bohaté zkušenosti s řešením rozmanitého spektra otázek souvisejících s lovem a ochranou přírody. V současné době je předsedou Švédské asociace pro lov a management volně žijící zvěře (Svenska Jägareförbundet). Předtím působil po dobu pěti let jako krajský prezident, osm let byl členem národní rady a stal se zodpovědným za mezinárodní záležitosti a pozorně sledoval práci FACE.
Torbjörn Larsson opustí své současné postavení prezidenta Aliance norských myslivců, kterým byl zvolen v dubnu 2018, aby čelil novým výzvám jako prezident FACE. Oznámil své strategické cíle pro své předsednictví: „Prioritou mého předsednictví bude přezkoumání zaměření a cílů FACE.“ Zdůraznil také význam „solidarity mezi evropskými loveckými oblastmi za účelem zachování a propagace jedinečných mysliveckých kultur Evropy. Rozmanitost členů je jednou z našich nejsilnějších stránek. Jsme různorodí, ale sjednoceni naší vášní pro lov, střelbu a ochranu zvěře.“
Nově zvolená komise FACE se skládá z devíti místopředsedů: Dr. Volker Böhning (Německo), Gian Luca Dall'Olio (Itálie), Christopher Graffius (Velká Británie), Claus Lind Christensen (skandinávská oblast), Linda Dombrovska (Baltské státy), John Flannery (Atlantická oblast), Lino Farrugia (Středomořská oblast), Dragan Šormaz (jihovýchodní Evropa) a Srečko Žerjav (středoevropská oblast). Dr. Laurens Hoedemaker byl zvolen novým generálním pokladníkem.
Odstupující prezident, Dr. Michl Ebner, oznámil, že nebude chtít pokračovat ve svém předsednictví a poděkoval všem členům FACE za podporu během posledních tří let. Popřál jim další úspěchy při prosazování společných zájmů myslivosti na evropské úrovni.
Komisař EU pro zdraví a výživu, pan Vytenis Andriukaitis, vyjádřil během Valného shromáždění FACE silnou podporu role evropského loveckého společenství v ochraně volně žijících živočichů a potírání řady vážných chorob zvěře, zejména afrického moru prasat. FACE také přivítal Dallas Safari Club jako nového člena.
Podle FACE, redakce

Poslední změna: 13.09.2018 10:56

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.