Přihlásit

Pochutnejte si na staré veverce!

Veverka je obyčejný hlodavec našich lesů, živí se hlavně semeny, a má proto velmi chutnou zvěřinu. Je tedy velkou chybou, že zvěřina odstřelených veverek shnije v lese bez užitku.

Doporučený Pochutnejte si na staré veverce!

Stahuje se obyčejným způsobem jako králík nebo zajíc, ale nedělí se na předek a zadek a upravuje se obyčejně celá.


Stará veverka dušená
Staré veverky marinují se dva dny před úpravou v marinádě z octa, cibule, bobkových listů, veškerého koření, zrnek pepře. Marinovaná zvěřina vaří se pak ve vodě, a když se odpění, přidá se sklenice červeného vína, sůl, několik zrnek pepře, hřebíček, na kostky nakrájená slanina. V této omáčce se veverka dodusí doměkka. Omáčka se zapraží hnědou jíškou a zaostří citronovou šťávou.

 

UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A OCHRÁNCE ZVÍŘAT:

Veverka již dnes není lovným druhem, recept je vzpomínkou na staročeskou kuchyni našich předků a aprílovým žertem pro zpříjemnění začátku pracovního týdne!



Recept byl převzat z knihy Staročeská myslivecká kuchyně, kterou sestavila Růžena Záborská v roce 2013

Poslední změna: 1. duben 2019

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.