Přihlásit

Německo: nový rekordní úlovek černé zvěře

Podobně jako v České republice bylo i v Německu v mysliveckém roce 2017/2018 dosaženo nového rekordního úlovku černé zvěře: 822 tisíc kusů!

Doporučeno Infografika: DJV Infografika: DJV

Informaci zveřejnil ve své tiskové zprávě Německý myslivecký svaz, který upozornil na to, že v uplynulé lovecké sezóně se v německých honitbách ulovilo o 40 % divočáků více než sezónu předtím. Vliv na zvýšenou intenzitu lovu měla obava z šíření afrického moru prasat. Myslivci byli nabádáni, aby černou zvěř lovili co nejvíce a „naředili“ její populaci, čímž by se u ní snížilo riziko šíření AMP.
Podle odhadu Univerzity veterinárního lékařství v Hannoveru potřebuje německý myslivec přibližně 20 hodin na ulovení jednoho divočáka. Podle celkového loňského úlovku tak bylo vypočítáno, že myslivci dobrovolně investovali 16,4 milionu hodin svého času na to, aby se zapojili do prevence proti šíření AMP. Přepočítáno na peníze by při minimální mzdě šlo o sumu přibližně 145 miliónu eur!
DJV apeloval na německé myslivce, aby pokračovali v lovu divočáků, především mladé zvěře do dvou let věku. Ta se totiž zapojuje do reprodukce a může za prudké zvyšování stavů.

2018 09 Pressegrafik Jagdstatistik Wildschwein 2017 18
Podle www.jagdverband.de, 24. 9. 2018
Infografika: DJV

Redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.