Logo
Vytisknout stránku

Německo: Jelen na mušce

Tři kusy jelení zvěře budou v příštích třech letech uloveny každý den na německé straně Krušných hor, pokud bude schválen současný návrh plánu lovu jelení zvěře. Důvodem ke zvýšení odstřelů je drastický nárůst stavů vysoké ve třech okresech, které leží v Krušných horách a spadají pod saskou lesní správu.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Podle navrhovaných plánů lovu má být v nadcházejícím období 2019-2022 v okrese Eibenstock uloveno 495 kusů jelení zvěře, což znamená nárůst o 40 % oproti předchozímu období. V honitbě Neudorf má být v následujících letech odstřeleno 1600 kusů, tedy o 24 % více než v předchozích třech letech a více než dvojnásobek než v letech 2013-2016. Nejmírnější je plán lovu v honitbě Marienberg: cílem následujících tří let je 1400 kusů, což je o 7 % více než v posledních třech letech.
Plány lovu saské lesní správy zatím nejsou schváleny. Protestují proti nim zástupci Oblasti chovu jelení zvěře Krušné hory. Karsten Bergner z oblasti chovu k tomu řekl: „V Krušných horách se loví průměrně 0,72 kusů jelení zvěře/100 ha. Lesní správa plánuje lov navýšit na 3,2 až 3,9 kusů/100 ha. Myslím, že je jasné, o co tu ve skutečnosti jde. Abychom byli v budoucnu schopni právně jednat, rozhodli jsme se vytvořit příspěvkovou organizaci. Kromě toho vytvoříme plán krmení a péče o zvěř v důsledku letošní zimy. Doufáme v účast všech vlastníků, včetně saské lesní správy.“

Podle wochenendspiegel.de, 26. 6. 2019, redakce

Poslední změna: 03.07.2019 9:50

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.