Logo
Vytisknout stránku

Nastavení priorit pro myslivost a ochranu přírody: Zasedání členů FACE 2019

Ve dnech 9. - 11. dubna 2019 pořádala Holandská královská asociace myslivců (Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging) setkání členů FACE v Nizozemsku. Hlavní událostí byla první evropská myslivecká konference „Výzvy pro myslivost a ochranu přírody“, kde se na vysoké úrovni diskutovalo o nejžhavějších tématech, kterým v současné době evropští myslivci čelí. Patří mezi ně budoucnost olova ve střelivu, management velkých šelem, africký mor prasat u divočáků, zajištění udržitelnosti lovu stěhovavých ptáků a nadcházející volby do Evropského parlamentu.

Doporučeno Zdroj fotografie FACE Zdroj fotografie FACE

Účastníky konference byli zástupci evropských národních mysliveckých svazů, odborníci z akademického světa, zástupci Evropské komise a průmyslu a významných environmentálních nevládních organizací.
Každé zasedání zdůraznilo příležitosti a hrozby a také potřebu, aby FACE podpořila myslivost a ochranu přírody v institucích EU. Konference připomněla, že FACE a její členové musí upozorňovat na důležitou roli evropských myslivců v ochraně přírody, životě na venkově, vzdělávání mladších generací a podpoře kulturního dědictví.
Prezident FACE Torbjörn Larsson prohlásil: „Evropští myslivci jsou v rámci FACE sjednoceni, aby vedli debatu v Bruselu, kde se rozhoduje o 75 % nařízení ovlivňujících evropský lov. Důležité je mít silnou FACE.“
Podle tiskové zprávy FACE, 11. 4. 2019, redakce

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.