Přihlásit

Nastavení priorit pro myslivost a ochranu přírody: Zasedání členů FACE 2019

Ve dnech 9. - 11. dubna 2019 pořádala Holandská královská asociace myslivců (Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging) setkání členů FACE v Nizozemsku. Hlavní událostí byla první evropská myslivecká konference „Výzvy pro myslivost a ochranu přírody“, kde se na vysoké úrovni diskutovalo o nejžhavějších tématech, kterým v současné době evropští myslivci čelí. Patří mezi ně budoucnost olova ve střelivu, management velkých šelem, africký mor prasat u divočáků, zajištění udržitelnosti lovu stěhovavých ptáků a nadcházející volby do Evropského parlamentu.

Doporučeno Zdroj fotografie FACE Zdroj fotografie FACE

Účastníky konference byli zástupci evropských národních mysliveckých svazů, odborníci z akademického světa, zástupci Evropské komise a průmyslu a významných environmentálních nevládních organizací.
Každé zasedání zdůraznilo příležitosti a hrozby a také potřebu, aby FACE podpořila myslivost a ochranu přírody v institucích EU. Konference připomněla, že FACE a její členové musí upozorňovat na důležitou roli evropských myslivců v ochraně přírody, životě na venkově, vzdělávání mladších generací a podpoře kulturního dědictví.
Prezident FACE Torbjörn Larsson prohlásil: „Evropští myslivci jsou v rámci FACE sjednoceni, aby vedli debatu v Bruselu, kde se rozhoduje o 75 % nařízení ovlivňujících evropský lov. Důležité je mít silnou FACE.“
Podle tiskové zprávy FACE, 11. 4. 2019, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.